ERFARENHET OCH KUNNANDE
GJUTER NYTT LIV I GAMLA MASKINER

”…MAN HAR I STORT SETT HALVERAT MASKINTIDEN FÖR ETT HJULPAR.”

ALEXANDER DZOGAS, VERKSTADSCHEF LUCCHINI

.

En omodern och svårarbetad maskin fick nytt liv genom kreativa lösningar och produktiviteten fördubblades. Det blev resultatet när CNC Factory uppgraderade en specialsvarv hos Lucchini Sweden AB i Surahammar.

 Kärnverksamheten för italienska Luchhini RS är tillverkning av tågkomponenter som hjul och axlar till lok, passagerarvagnar, spårvagnar och tunnelbanetåg. I Surahammar har företaget en anläggning som tillverkar uppemot 18 000 vagnshjul på ett år. Dessutom utför man underhåll och renovering av hjul och axlar, och det är en verksamhet som växt kraftigt under de senaste åren.
Renoveringen utförs i en hjulparssvarv som bearbetar hjulens slitbana och hjul- och axelmonterade bromsskivor medan de är monterade på axeln. Maskinen hittade verkstadschefen Alexander Dzogas i Polen för några år sedan.

– Den enda dokumentation som fanns var skriven på italienska. Den fick vi översatt, men det blev inte så värst bra. Maskinen var svår att hantera och det blev en del gissningar. Varje gång vi skulle göra en ny operation var det mycket huvudbry innan vi kom igång. Det ledde till att allt kändes osäkert, och produktiviteten blev lidande.

CNC FACTORY KOPPLAS IN
Då fick Alexander och hans kolleger kontakt med CNC Factory, och de fick ett positivt intryck av företagets kunnande så man startade tillsammans ett projekt för att komma till rätta med problemen…
Forts.

Läs hela artikeln av Olle Herngren i Aktuell Produktion nr 6 2015 >

 Se även vår casefilm nedan:

2018-02-08T10:19:48+00:00oktober 7th, 2015|